Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: «Χώρα χωρίς Γεωργία δεν μπορεί να παραμείνει ισχυρή και ανεξάρτητη Χώρα».

Με μεγάλη ανησυχία η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ παρακολουθεί την αξιολόγηση του «τέταρτου μνημονίου» με τους Θεσμούς. Σε σχετική ανακοίνωσή της, εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του παραγωγικού κόσμου, καθώς οι κυβερνητικές επιλογές καθιστούν πλέον ασύμφορη την ίδια την παραγωγή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πιο αναλυτικά, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει:

Τα προαπαιτούμενα τα οποία αφορούν τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για τις οποίες προβλέπεται να μην αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα, ώστε να υπολογίζεται η εισφορά στα καθαρά κέρδη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, επιδεινώνει δραματικά τη δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τους αγρότες, των οποίων η εισπραξιμότητα δεν ξεπερνά ήδη το 55% του συνόλου.

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι διαπράττεται «συνειδητά» πλέον ένα ιστορικό έγκλημα κατά της αυτάρκειας και επάρκειας αγροτικών αγαθών της χώρας, καθιστώντας τη χώρα ακόμη πιο ευάλωτη και ανίσχυρη, αφού με όλα τα δυσμενή μέτρα πολιτικής τα οποία έχουν θεσπιστεί, σε συνδυασμό με αυτά που σχεδιάζονται και πήραν το φως της δημοσιότητας αναγκάζουν τους παραγωγούς να μην παράγουν γεωργικά προϊόντα διότι η παραγωγή  προϊόντων κρίνεται πλέον ασύμφορη και ζημιογόνα.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη δεχθεί τέτοιες εξελίξεις που δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω οικονομικής υποδούλωσης, καταργώντας  ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα  που έχει η χώρα μας, δηλαδή την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών γεωργικών προϊόντων.