Κοινή Αγροτική Πολιτική, Σχέδια βελτίωσης και επενδύσεις που συμβάλουν στη χρήση ΑΠΕ, ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας και στρατηγικό σχέδιο χρήσης στις μόνιμες καλλιέργειες, στο επίκεντρο της ημερίδας που η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και το ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ διοργανώνουν στο πλαίσιο της Έκθεσης.

 

H 27η AGROTICA για μια ακόμη φορά θα αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία θα συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετέχει στην Έκθεση, με περίπτερο, το οποίο θα βρίσκεται στον Τομέα 2, στο stand 44.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και το ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ διοργανώνουν ημερίδα, με βασικό αντικείμενο τις επερχόμενες αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και όλα όσα έχουν ήδη τεθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά Δράσεις 4.1.1 & 4.1.3 του Υπομέτρου 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020, τα γνωστά Σχέδια Βελτίωσης, μέσω των οποίων οι παραγωγοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Επίσης, εκτενής ενημέρωση θα υπάρξει για την ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ θα γίνει και αναλυτική παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Προώθηση της Χρήσης Βιομάζας στις Μόνιμες Καλλιέργειες.

Τέλος, θα γίνει η παρουσίαση του έργου LIFE COOP2020 ?Ανάπτυξη έξυπνων αγροτικών δικτύων, μέσω δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ΑΠΕ, με έμφαση στη βιομάζα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:15 στο συνεδριακό κέντρο Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην αίθουσα «D» στο χώρο της έκθεσης που θα λάβει χώρα η AGROTICA 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και τους ομιλητές ΕΔΩ.

Την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του φορέα μας.

Παράλληλα, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου, ενεργά και παρεμβατικά θα συμμετέχει σε πολλές άλλες ανάλογες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια συμβολής στην αναβάθμιση του γνωστικού αντικειμένου του αγροτικού κλάδου.

Φυσικά, οι χιλιάδες επισκέπτες της AGROTICA θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, στο περίπτερο όπου θα βρίσκονται στελέχη μας και εκπρόσωποι των συνεταιρισμών μελών μας, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του φορέα.